tr?id=1686329928314267&ev=PageView&noscript=1 Spot de falske billetter

Spot de falske billetter

Spot de falske billetter

Læs her hvordan du undgår billethajer og overpriser.

Billetkøb er sikrest hos officielle salgssteder

Billetter til koncerter er tit eftertragtede, og derfor er der et stort marked for falske billetter. Men lad være med at købe en billet i desperation - hvis du bruger din sunde fornuft og husker et sæt enkle regler, er der mindre risiko for, at du ender i gabet på en billethaj.

Officielle salgssteder er altid det sikreste sted at købe billet til koncerter og festivaler. I Danmark er Ticketmaster og Billetlugen nogle af de største officielle salgssteder.

Tvivler du på salgsstedet, er et godt råd at besøge kunstnerens eller arrangørens website (horsensandfriends.dk) og derfra følge linket til det sted, billetten bliver solgt. Nogle gange køber du billetten på kunstneren eller arrangørens eget website, andre gange bliver du sendt videre til en anden hjemmeside.

Køber du billetter privat, skal du være særligt opmærksom

Billetter kan du også købe af privatpersoner. Gør du det, skal du være opmærksom på nogle ting, så du ikke bliver snydt.

Sælgeren skal du altid tjekke grundigt. Bed om vedkommendes navn, telefonnummer og adresse, og prøv eventuelt at finde oplysninger om sælgerens omdømme på nettet. Hvis det overhovedet er muligt, er det bedst, at du møder sælgeren fysisk og får dine billetter, samtidig med at du betaler for dem.

Viagogo og lign. websites

Pas på med at købe billetter fra udenlandske hjemmesider. Vær særligt opmærksom på siden Viagogo - her er det meget stor risiko for at blive fuppet!

Tjek om billetten er ægte

Køber du billetter af en privatperson, er det en god idé at tjekke, om billetten er ægte, før du betaler.

Kontrollér, at oplysningerne på billetten er korrekte. De officielle salgssteder kan normalt fortælle dig, om billetten er ægte. Hvis du er i tvivl, om billetten er ægte, kan du eventuelt kontakte dem for at høre, hvordan du bedst muligt verificerer, at der er tale om en gyldig billet.

Betal med kort frem for MobilePay og kontanter

Betaler du for en billet, du aldrig modtager, er dine rettigheder forskellige alt efter, om du køber den af en virksomhed eller af en privatperson.

Køber du billet hos en virksomhed, kan banken normalt føre pengene tilbage til dig, hvis du ikke får billetten som aftalt. Det gælder kun, hvis du betaler med betalingskort og handler på nettet. Det samme gælder betaling med MobilePay, så længe du laver betalingen til virksomheden og ikke overfører til en privatperson.

Privatpersoner har sjældent mulighed for at lade dig betale med betalingskort. Hvis du betaler med MobilePay til en privatperson, skal det betragtes som en kontantbetaling, og så er du dårlig stillet, hvis du bliver snydt. Dog er det en fordel, at du har oplysninger som navn, telefonnummer og adresse på den person, du køber billet af.

Bankoverførsel som betalingsform stiller dig ikke med bedre rettigheder end MobilePay til privatpersoner eller kontantbetaling. Her har banken som udgangspunkt heller ikke mulighed for at tilbageføre pengene til dig.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk

"Forbrugerrådet Tænk opfordrer dig til ikke at købe udsolgte festival- eller koncertbilletter til overpriser af såkaldte ”billethajer”, der forsøger at udnytte din desperation til egen vinding.
Billetter til overpriser er ulovligt at sælge i Danmark, og billethajer medvirker til, at udbuddet af billetter til de forbrugere, som gerne vil deltage på eksempelvis en festival, bliver endnu mindre.
Du kan desuden risikere at købe falske billetter, hvis du køber billetter af en billethaj.
Forbrugerrådet Tænk mener, at du skal holde dig fra at købe festival- eller koncertbilletter til overpriser af uofficielle sælgere."

Jakob Steenstrup, jurist hos Forbrugerrådet Tænk

Læs mere på disse sider:

Koncertbilletter: Sådan bliver du snydt

Undgå billethajer: Køb dine billetter her

2020
Forum Horsens
Flere
datoer
Shine A Light
Forum Horsens
Flere
datoer
Du ved, hvad jeg mener...
Forum Horsens
Flere
datoer
Rock i Lunden
15
Maj
Rock i Lunden
22
Maj
Rock i Lunden
13
Jun
Rock i Lunden
19
Jun

De har været i Horsens!

Bob Dylan

2000

Depeche Mode

2010

We will rock you

2013

U2

2010

D-A-D

2017

Roxy Music

2005

Magic of the Dance

2001

Joe Cocker

2000

Bruce Springsteen

2016

Metallica

2012

Andrea Bocelli

2005

The Beach Boys

2004

Procol Harum

2001

Pretty Maids

2017

3 Doors Down

2006

Semino Rossi

2010

Bruce Guthro

2009

The Rolling Stones

2006

Bon Jovi

2011

Grace Jones

2016

previous arrow
next arrow
Slider

Nyhedsmail

Få gode tilbud direkte i din indbakke

Ved tilmelding, accepterer du vores betingelser
Alle felter skal udfyldes
Thrane.nu