Horsens & Frined - Jailbreak

Jailbreak

Kommer tilbage i 2023!

[ENGLISH BELOW ]

JAILBREAK – DANMARKS STØRSTE HEAVYROCK-FESTIVAL

Du er hermed inviteret til to hele dage fyldt med tremme-ruskende riffs på JAILBREAK – Danmarks hårdeste heavyrock-festival!

JAILBREAK byder på to hårde festivaldage den 11.-12. august i Fængslet i Horsens – med både et stort musikprogram, et Biergarten-festtelt, rappelling i fængslets indergård og masser af øl og hegn!

D-A-D
De danske superstjerner fra D-A-D kommer i år bag lås og slå på JAILBREAK, hvor de spiller hele deres kritikerroste og prisbelønnede  ”Riskin’ It All”-album fra 1991 live sammen med en lang række andre numre fra bandets sprængfyldte sangkatalog. En rockfest af en anden verden er med andre under opsejling, når udødelige klassikere som ”Bad Craziness”, ”Grow or Pay”, ”Laugh ’n’ A ½” klinger ud over fængselspladsen!

WITHIN TEMPTATION
spiller symfonisk metal, der både er så skærende smuk, at englene synger, og så gotisk og dyster, at djævlene hyler af fryd. Bandet har igennem de seneste 25 år opbygget og konstant genopfundet deres egen helt særegne lyd, der er stærkt inspireret af firsernes store pop-, rock- og metalbands, med ægteparret Shadon den Adel (vokal) og Robert Westerholt (guitar) samt Jeroen van Veen (bas) som de bærende kræfter siden starten i slutningen af halvfemserne. JAILBREAK-publikummet kan roligt begynde at se frem til at mærke både den svulmende fornemmelse i brystet og knuden i maven, når de hollandske superstjerners storslåede og følelsesladede musik rammer med en hård 1-2-kombination til både hovedet og kroppen.

ARCH ENEMY
Landet på den anden side af Øresund kan bare noget med melodisk og hård lyd, og ARCH ENEMY er i dag et af de metalbands, der repræsenterer Sverige bedst på den internationale scene. Deres musik er fyldt med kontraster mellem det sublimt smukke og det ekstremt brutale, og Alyssa White-Gluz er den karismatiske frontfigur med den store stemme, der binder det hele sammen i et mageløst medrivende lydbillede.

ALESTORM
Skotske ALESTORM leverer en kolossal publikumsfest, hver gang de optræder med deres uhøjtidelige og medrivende piratmetal. Stemningen og vildskaben slog nye rekorder, da de optrådte på COPENHELL sidste år, og vi forbereder os allerede nu på, at de gamle fængselsmure i Horsens kommer til at kræve ekstra afstivning, når JAILBREAK-gæsterne går amok til bandets vanvittige sange.

SAXON
Er indbegrebet af en institution på heavy metal-scenen: Bandet udgav i starten af 2022 deres 23. album (!) med den meget passende titel ”Carpe Diem” – hvilket man i dén grad må sige, at de hårdtarbejdende bandmedlemmer har gjort siden den spæde start i 1977. Det kan godt være, at gruppen er hele 45 år gammel, men rock’n’roll-ånden lever i bedste velgående i både dens musik og liveoptrædener. Biff Byford og hans kumpaner serverer utrætteligt solid og traditionel metal med masser af personlighed og ikke mindst et sangkatalog, der er fyldt med så mange store klassikere, at det ville kræve næsten en hel uges koncerter at nå igennem dem alle sammen!

GLENN HUGHES
Kendt som ”The Voice of Rock” og ud over sin lange og glorværdige solokarriere også fra blandt andet Deep Purple – er indbegrebet af klassisk rock. Rock and Roll Hall of Fame-musikeren står med sin krystalklare vokal og sit eminente basspil i spidsen for en supergruppe med blandt andet den danske guitarmaestro Søren Andersen om bord, som spiller klassiske Deep Purple-numre. Der bliver ikke et øje tørt under den her blandt de fremmødte rockfans!

WOLFMOTHER
Australske WOLFMOTHER leverer den ægte vare: Rendyrket primal 70’er-heavyrock med møgbeskidte guitarriffs og psykedelisk stemning. Deres musik er en hyldest til et årti, hvor både rock og metal tog store syvmileskridt, og JAILBREAK-publikummet kan se frem til at mærke retrostemningen drive ned ad fængselsmurene.

BERSÆRK
De århusianske hedninger fra BERSÆRK spiller rene ragnarokkoncerter overalt, hvor deres erobringstogt fører dem hen, og JAILBREAK bliver ingen undtagelse! Gruppen spiller hamrende hård dansksproget rock med både vid og bid, og den er ikke mindst garant for hamrende underholdende liveoplevelser.

THE QUIREBOYS
Rock ’n’ roll med et kækt glimt i øjet og et frækt smil på læben. Det kunne have været mottoet for britiske THE QUIREBOYS, der siden 1984 har spillet charmerende og melodiøs rock uden så mange dikkedarer og i år besøger JAILBREAK med en perlerække af store numre i sangkataloget.

DANKO JONES
Det canadiske rocklokomotiv DANKO JONES har buldret derudaf for fuld kraft i over 25 år med deres fængende og punkede bluesrock. Denne energiske rocktrio leverer altid varen live med supersprøde riffs, en stram rytmesektion og en stærkt karismatisk frontmand, som blandt andet også har sunget med på Volbeats single ”Black Rose”.

METAL CHURCH
Var med deres skarpe thrash metal et af de store navne på Seattles heavy metal-scene i 80’erne, og det er i sandhed et veterannavn, der besøger Danmark til august med en 43 år lang musikkarriere bag sig. Det er tilladt at medbringe luftguitarer til den her koncert!

RED WARSZAWA
Danmarks største party-boyband, RED WARSZAWA, slog igennem med deres skrupskøre sange i midten af halvfemserne, som gjorde dem et ikonisk navn blandt mange danske metalfans – og de er bare et band, der må og skal opleves live på grund af deres vanvittige koncerter.

SKULLCLUB
De koldingensiske punkrockere fra SKULLCLUB leverer hård rock med en overflod af energi og power, når de underholder live. Deres medrivende koncerter handler først og fremmest om at starte en kæmpestor musikfest, så kridt danseskoene til den her, når bandet åbner den store scene om lørdagen!

MIKE TRAMP-SONGS OF WHITE LION
Den kendte danske sanger og sangskriver MIKE TRAMP, som tilbage i firserne blev kendt for bandet WHITE LION, kræver vel næppe nærmere introduktion for rutinerede heavyrock-fans. Han har siden slutningen af halvfemserne udgivet og turneret med sine soloudgivelser, men i 2023 – mere end 30 år efter, at de hvide løver spredtes for alle vinde – drager han ud på en international turné med alle de klassiske hits fra dengang. ”When the Children Cry”, ”Little Fighter”, ”Wait”, ”Lady of the Valley”, ”Radar Love” og mange andre enorme hits fra de gyldne firsere vil med garanti fremkalde en syndflod af nostalgiske tårer, når en hel festivalplads står og synger med på smukke perler fra heavyrockens kulturarv.

ARTILLERY
De danske metallegender fra ARTILLERY er det ypperste inden for dansk thrashmetal, og de er efter 41 år stadig en magtfaktor på den danske metalscene. Bandet har sammen med bands som Slayer og Metallica været med til at definere genrens lyd lige siden starten af firserne og spiller stadig koncerter over hele verden. Det er en stor en fornøjelse at sende legenderne bag tremmer.

SKAGERACK
Den koldingensiske kvintet SKAGARACK spiller klassisk rock, så man må sig forbarme! Bandet står bag kæmpestore firserhits som ”I’m Alone”, ”Anytime, Anywhere” og ”Hungry for A Game”, der stadig i dag kan kickstarte fællessangene fra allerførste strofe. Det tekniske niveau er stadig helt i topklasse, og bandet viser live, at de er meget mere end de kendte hits fra dengang: Der lires hårdt igennem på guitar og keyboard oven på den stramt spillende rytmesektion, og Torben Schmidts fænomenale vokal lægger sig smukt over det hele i et lækkert lydbillede, der emmer af uforfalsket kærlighed til rocken.

TIMECHILD
Imponerede overalt med deres bundsolide debut ”And Yet It Moves” fra 2021. Lyden emmer af inspiration fra Led Zeppelin, Deep Purple og de andre giganter, der var med til at skabe rockens gennembrud i halvfjerdserne. Bandets musikere er heller ikke helt grønne bag øret, men spiller med erfaring fra en række andre grupper og lyder live mest af alt som fire musikere, der har spillet sammen i et helt årti. Instrumentaliseringen lægger en tung og massiv lydmur, og oven på den folder Anders Folden Brinks karakteriske vokal sig frit ud med et imponerende register og stor gennemslagskraft.

PECTORA
Roskilde-kvintetten PECTORA slår tonen an til klassisk metal af den gode, gamle 80’er- og 90’er-skole, som smager af mange af dén tids helt store navne. JAILBREAK-publikummet kan roligt begynde at glæde sig til bundsolid og sprød oldschool-heavy!

Spred i mellemtiden budskabet ved at invitere dine mest hævi- og øl-tørstende koncertmakkere, og klik så deltag, for hælvæ’. For dét her, venner ... Det bli’r endnu vildere end sidste års JAILBREAK!

Partoutbillet: Kr. 1.290,- (+ gebyr)
Endagsbillet: Kr. 790,- (+gebyr)
Børnebillet (2-12 år): Fra kr. 200,- (+ gebyr)
Mulighed for camping i eget telt eller autocamper.

Læs meget mere på www.jailbreak.dk eller i JAILBREAK-app'en, og følg JAILBREAK-siden for at få løbende opdateringer.

På pladsen inder du følgende mad:

For information in English visit our main site : jailbreak.dk

Dette event er afholdt

Se aktuelle events

26.10.2023

Søren Huss